Mandy Bruinsma
Uilenbrink - Fantastival

 

Chinese draken, schoenen à la Costa Magarakis, slagband fantasieën, schilderijen waarin kinderen magisch wegdromen, zandstrooikunst, living statues, fotografie die laat zien dat werkelijk alles kan, the making of a great escaperoom…..

Basisschool de Uilenbrink is weer aanbeland in de cultuurweken die ieder voorjaar plaatsvinden. Het thema Fantastival is breed, herkenbaar en vrolijk.

Leerkrachten zijn alleen of samen met kunstenaars aan het denken gezet om de kinderen een cultuurervaring te bieden waar ze actief en met veel plezier en inzet 7 weken lang in op gaan. De bovenbouw op de vrijdagmiddagen en de onderbouw op andere momenten in de week.
Het is dan fantastisch om in de school rond te lopen: rode wangen bij kinderen en leerkrachten, ontspannen gezichten, wiegende heupjes bij de dansers, verf-gespat dat mag, knippen-weven-passen in het plasticsoep-mode-atelier, wauw-gevoel om zoveel blije en actieve kinderen bezig te zien.

Ook ingespannen gezichten, want er moet nagedacht worden; leerkrachten oefenen het stellen van reflectieve vragen en kinderen worden goed aan het denken gezet.

Doordat de Uilenbrink een CMK-school is (Cultuureducatie Met Kwaliteit) en de kinderen wil laten profiteren van goed cultuuronderwijs, maakt de school gebruik van de subsidie die daarbij hoort. Daarvan worden voornamelijk kunstenaars betaald die een mooie samenwerking met leerkrachten en kinderen aan gaan. Cultuurkade Veghel ondersteunt in het CMK-traject.

Zoals gebruikelijk is de school een prachtige slotactiviteit aan het organiseren op 4 en 5 april die gevolgd wordt door een fantastische expositie op 5 april van 17.30 uur tot half 19.30 uur.
Waag een poging in de escaperoom, swing mee met de slagband, laat de heupjes meewiegen bij de dansen van ‘2-step’ en geniet van alle kinderkunst!

Iedereen die een kijkje wil komen nemen in ons aangeklede schoolgebouw is op 5 april van 17.30-19.30 uur van harte welkom op De Uilenbrink, Melisselaar 1 in Veghel.
(En, denkt u dat de avondmaaltijd in het gedrang komt? Maakt u zich geen zorgen. Iets te eten is te koop.)

 

.

Gepubliceerd in 'Nieuws'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren